Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

США не вважають кримськотатарський Меджліс «екстремістською організацією»

США не вважають кримськотатарський Меджліс «екстремістською організацією»
27202 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сполучені Штати Америки не визнають законним нещодавнє безпрецедентне рішення Російської Федерації стосовно заборони на території насильницько окупованої Автономної Республіки Крим кримськотатарського Меджлісу. Крім того, Америка вкотре звертається до агресивної Росії із закликом повернути Українській державі як Крим, так і тимчасово непідконтрольні Уряду нашої країни території Донбасу – частини Луганщини та Донеччини.

Спираючись на офіційну заяву Державного департаменту США, Меджліс кримськотатарського народу насамперед є демократичним інститутом, а не вищезазначеною «екстремістською організацією». До того ж, таке рішення Російської Федерації є антигуманним та дискримінаційним, принижуючи честь, гідність і права корінного населення АР Крим. Свідоцтвом цього, окрім заборони Меджлісу, Америка вважає репресивну російську політику у вигляді політично мотивованих арештів, обшуків, викрадень кримських татар та нібито підтверджене законом РФ обмеження свободи окремих представників кримськотатарського народу.

США наголосили на тому, що вважають заборону Меджлісу серйозним нападом на права кримських татар, а санкційну політику світової політичної спільноти проти Росії – важливим інструментом у контексті відновлення територіальної цілісності України. Думку Америки відносно антигуманності дій Російської Федерації та порушення нею міжнародного законодавства підтримав і Європейський союз.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео