Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна відстоюватиме свої права на континентальний шельф

Україна відстоюватиме свої права на континентальний шельф
162607 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міністр юстиції Павло Петренко зробив офіційну заяву про те, що Україна подає позов проти Росії в Міжнародний суд ООН. Українська сторона звинувачує агресора у використанні надр на континентальному шельфі.
     Політик розповів, що наразі триває досудова робота, аби докази про порушення РФ норм закону були чітко зафіксовані. Україна має намір зафіксувати фінансування тероризму та всі форми расової дискримінації.
     "За цими двома конвенціями у Росії немає можливості уникнути міжнародного суду, якщо ми доведемо її причетність до порушень, зазначених в конвенціях", - заявив Петренко.
     Також міністр повідомив, що вже проведено кілька раундів досудових процедур, і якщо РФ офіційно не визнає свої порушення за даними звинуваченнями і не врегулює їх, то Україна буде добиватися безпосередньо судового розгляду «кримської» справи в міжнародному суді ООН.
     Павло Петренко зазначає, що в України є досить багато шансів, аби виграти суд та привернути уваги світового співтовариства до проблеми анексованого Криму, адже Україна вже направила в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) п'ять скарг з приводу Росії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео