Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У найближчому майбутньому у світі можуть утворитися одразу дві єврозони

У найближчому майбутньому у світі можуть утворитися одразу дві єврозони
135513 ПЕРЕГЛЯДІВ

Блокування політичних рішень елітарної світової спільноти та, як наслідок, затягування їхнього прийняття на міжнародному законодавчому рівні – саме через це, з точки зору 73-річного американського економіста, вченого та аналітика Джозефа Стігліца, котрий став володарем престижної Нобелівської премії у галузі економіки у 2001-му році, Європейський валютний союз має дуже скоро розпастися на дві окремих частини – південну та північну.

За словами володаря престижної економічної премії, політикам Валютного союзу навряд чи вдасться втримати настільки потужну організацію на плаву, через що для неї з плином часу автоматично утвориться ще одна вагома причина для розпаду. Містер Стігліц вважає, що через десять років Європейський валютний союз все ще існуватиме, проте, вже не в тому звичному для мільярдів людей вигляді та не за участі його сьогоднішніх 19-ти учасників.

Проте, саме у розпаді вищезазначеної організації Нобелівський лауреат вбачає новий могутній імпульс для світової економіки, а попри розподіл ЄВС на дві окремих єврозони, ця подія все-таки стане довгоочікуваним поштовхом для економічно позитивних змін в усьому світі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео