Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

США роблять кроки до покращення торгівельних відносин із Кубою

США роблять кроки до покращення торгівельних відносин із Кубою
135555 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще два роки тому Глава Сполучених Штатів Америки Барак Обама заявив про намір покращити торгівельні та політичні відносини країни з Кубою. З того часу нормалізація стосунків між двома державами повільно, але невпинно рухалася у бік відновлення дипломатії, а вже влітку поточного року влада Куби та США нарешті змогла констатувати довгоочікуване «танення льоду» між країнами.

Його головним свідоцтвом стало значне послаблення торгівельного ембарго, котре проти Куби раніше ввела Америка. Таким чином, якщо раніше вивозити ром та сигари з території першої дозволялося на суму, не більшу за сто американських доларів, сьогодні американські туристи, прямуючи з Куби до США, мають право на провезення до рідної домівки вищезазначених товарів вартістю аж у 800 доларів. Щоправда, якщо сума перевищує цю кількість, громадяни Америки повинні сплачувати спеціальний податок.

Важливо додати, що державам, як і раніше, є над чим працювати у контексті спільних відносин, оскільки повне відновлення торгівлі між Кубою та США ще дуже далеке від реальності.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео