Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нідерландська опозиція – проти асоціації «Україна-ЄС»

Нідерландська опозиція – проти асоціації «Україна-ЄС»
108638 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще у квітні поточного року Нідерланди провели у себе в країні референдум стосовно можливого майбутнього зближення Європейського союзу з Україною. І результати народного голосування виявилися різко негативними, оскільки більше 60% учасників референдуму висловилися проти прийняття вищезазначеного документу.

За словами Марка Рютте – прем'єр-міністра Нідерландів – подібні важливі рішення мають прийматися виключно Радою Європейського союзу, а не шляхом всенародного голосування. Тож такі референдуми не мають жодної юридичної сили.

Проте, опозиційна партія Нідерландів виступила з різкою критикою такого рішення свого прем'єр-міністра, додавши, що свою точку зору відносно України та власного небажання бачити її членом ЄС у найближчий час не змінить. Крім того, представники нідерландської опозиції зазначили, що не дозволять нехтувати думкою власних виборців.

Важливо додати, що сам Марк Рютте наразі намагається залучитися підтримкою більшості у Сенаті, аби Нідерланди все-таки проголосували за ратифікацію угоди про асоційоване членство нашої державі у ЄС.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео