Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президентські вибори у США-2016 демонструють непередбачувані результати

Президентські вибори у США-2016 демонструють непередбачувані результати
162713 ПЕРЕГЛЯДІВ

8-го листопада поточного року в Америці розпочнуться вже 58-мі вибори президента США. Наразі головними претендентами на цей пост є Хіларі Клінтон – член Демократичної партії, американський політик та колишній сенатор від штату Нью-Йорк, і Дональд Трамп, котрий є членом Республіканської партії, медіамагнатом та американським бізнесменом. У разі отримання будь-яким із вищезазначених кандидатів перемоги у президентській гонці, Америкою правитиме або перша за всю свою історію жінка-президент, або перший лідер країни, у якого відсутній будь-який досвід ведення політичної чи військової кар'єри. Проте, вже зараз, за тиждень до фіналу виборів, підтримка і Клінтон, і Трампа демонструє непередбачувані результати.

Уся справа в тому, що рейтинги обох кандидатів несподівано повернулися до своїх попередніх показників, котрі демонстрували відсутність переваги з боку Хіларі або Дональда. Тож говорити про Клінтон як про лідера гонитви за президентським кріслом, котрим вона залишалася майже весь строк передвиборчої кампанії, більше не можна. Обходячи у той час скандального Трампа на майже 2% за всіма показниками, сьогодні Хіларі лідирує лише на 1%, маючи у своєму активі 46% виборців. У Дональда Трампа їх, відповідно, 45%, а ще 6% голосів американців отримали «зеленопартійка» Джил Стайн та «лібертаріанець» Гері Джонсон.

Причиною ж скорочення переваги Клінтон над Трампом аналітики називають поновлення розслідування ФБР стосовно приватного листування Хіларі, для якого жінка незаконно використовувала робочу пошту. Тож відтепер такі американські штати як Огайо та Флорида, котрі раніше підтримували Клінтон, наразі можуть привести Трампа у Білий дім.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео