Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Підтримка Нідерландами асоціації України з ЄС слабшає

Підтримка Нідерландами асоціації України з ЄС слабшає
108565 ПЕРЕГЛЯДІВ

Глава Уряду Нідерландів Марк Рютте наразі, здається, єдина людина у вищезазначеній країні, котра намагається усіма силами віднайти омріяний політичний компроміс для подальшої плідної міжнародної співпраці України та Європейського союзу. Незважаючи на достатньо негативні для нашої держави цьогорічні квітневі результати нідерландського референдуму, під час якого більшість громадян Нідерландів висловилася проти асоційованого членства України у ЄС, містер Рютте, тим не менш, закликав політичну спільноту своєї країни не визнавати результати референдуму основою для прийняття подальшого рішення стосовно Української держави.

Проте, незважаючи на слова прем'єр-міністра Нідерландів, влада країни все менше і менше підтримує ідею майбутньої ратифікації Угоди про асоційоване членство України у ЄС. За словами Марка Рютте, подальше відхилення ратифікації стане прикрою помилкою та зашкодить і без того хиткій єдності Європейського союзу – колись достатньо могутній міжнародній організації, котра сьогодні зазнає все більшої критики з боку світових політичних лідерів, оскільки не має ресурсів для стримування, у першу чергу, російської агресії. Але навіть цей прикрий факт не утримує Євросоюз від прийняття заздалегідь провальних рішень на кшталт численних невиконаних обіцянок довгоочікуваного безвізу Туреччині в обмін на стримування нею потоку мігрантів з усього світу.

Остаточна позиція Нідерландів стосовно ратифікації Угоди про членство України у ЄС має стати відома сьогодні, 1-го листопада.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео