Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Більше половини українців підтримують вступ до Євросоюзу

Більше половини українців підтримують вступ до Євросоюзу
244049 ПЕРЕГЛЯДІВ

51% українських громадян, опитаних соціологічної групою «Рейтинг», бажають, аби Україна приєдналася до Європейського союзу. Ще 19% респондентів виказалися за вступ нашої держави до Митного союзу (тобто за приєднання до Російської Федерації, Казахстану та Білорусі). 17% та 14% опитаних не змогли відповісти зовсім або дали іншу відповідь.

Примітно, що проводилося вищезазначене опитування у вересні-жовтні поточного року. Його ж червневі результати у контексті голосування українців за приєднання до Митного союзу демонстрували чотиривідсоткове зменшення голосів у порівнянні з цьогорічною осінню. А взагалі найвищі показники прихильників Європейського та Митного союзів були відзначені «Рейтингом» у вересні 2014-го (59%) та аж у березні 2012-го років (43%). Найменшу ж підтримку організації отримали у вересні 2012-го (32%) та у липні 2015-го (14%).

Цікаво, що найактивніше за приєднання до ЄС цьогоріч голосували на західних територіях України – 79%. Там же, у свою чергу, найменше голосів віддали Митному союзі – тільки 4%. А от найменший рівень довіри – 24% - ЄС віддали на українському сході. Проте, там парадоксальна більшість – 40% - проголосувала за вступ до Митного союзу.

Важливо додати, що у контексті можливого вступу до НАТО «за» проголосували більше 40% українців. Найбільше прихильників Північноатлантичного альянсу – знову ж таки на заході (68%), а найменше – на сході (17%).

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео