Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Молдова планує зберегти хороші стосунки з Україною

Молдова планує зберегти хороші стосунки з Україною
217107 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Таку думку висловив в одному з інтерв'ю молдовський політичний аналітик, замісниа директору Інституту ефективної політики в місті Кишинів Руслан Шевченко.
     Він заявив, що новообраний очільник країни Ігор Додон цілком прагматично налаштований щодо ведення політичної діяльності з Україною. За словами пана Шевченка, Президент Молдови під час передвиборчої кампінії говорив, що Крим «де-факто належить Росії» виключно з ціллю заволодіти голосами проросійського електорату. .З Україною без розходження думок в певний міждержавних інтересах не обійтися, каже Руслан Шевченко, проте гострих конфліктів, які матимуть чітко виражений антиукраїнський характер не буде.

     Однак все ж слід очікувати зближення у стосунках між Молдовою та Росією. Аналітик певен, найближчим часом країни підпишуть низку угод та домовленостей у сільськогосподарській сфері. Питання зняття ембарго – теж має тимчасовий характер. Однак цей крок не змусить Президента розірвати Угоду асоціації про вільну торгівлю з ЄС. Руслан Шевченко вважає, що через 2-3 роки Ігор Додон все ж піде на повне зближення з Європейським Союзом. Однак це не станеться доти, доки відносини з Росією не потеплішають.

     Схожу думку на прес-конференції з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном днями заявив Президент України. Він ствердив, що Україна готова співпрацювати з новообраними Президентами Болгарії та Молдови, оскільки очікує від них лише європейського єдинства. Петро Порошенко певен, що їхня політика проходитиме в рамках тієї країни та того континенту, в якому вони живуть.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео