Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

НАТО зробило чимало для підтримки України з початку агресії Росії

НАТО зробило чимало для підтримки України з початку агресії Росії
135734 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Таку думку висловив Генеральний секретар НАТО Йєнс Столберг. Він зазначив, що не можна не помітити, що для Росії нічого не варто, аби застосувати зброю проти своїх сусідів, зокрема, України та Грузії. Така непередбачувана поведінка не може не насторожити, каже Столберг. Він певен, що країни-члени НАТО перебувають в цілковитій безпеці. Проте зростання активної військової присутності Росії змушує серйозно замислитися. За словами Генсека, НАТО провело серйозне посилення колективної безпеки в Європі. Це найбільший захід з часів холодної війни.

     Столберг акцентував увагу на тому, що альянс зараз робить чималий посил для поєднання сил та єдинства. Та заодно намагається видобувати конструктивні відносини з Кремлем.

     Додамо, що новообраний Президент США Дональд Трамп налаштований продовжувати співпрацю з Північноатлантичним альянсом і членами-НАТО. Такі словами він сказав нещодавній телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенко. Трамп зазначив, що готовий підтримувати Україні в нелегкій боротьбі з агресією Росії та сприяти відновленню цілісності держави. А з Кремлем він домовлятиметься виключно з позиції сили. За словами найближчого помічника Трампа Рудольфа Джуліана, новий очільник Америки домовлятиметься з Путіним про мир, збільшуючи свої військові сили.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео