Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Польські націоналісті мають намір повернути українські землі

Польські націоналісті мають намір повернути українські землі
217122 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Уже на початку 2017 року до судів Тернополя та Луцька потомки власників польських маєтків в сучасній Україні подадуть підготовлені позови в надії повернути статки своїх пращурів.

     Схожі документи мають подати поляки ще до двох судів – у Києві та Харкові. Цього разу вони планують відсудити в українців десятки гектарів земель, будинки й навіть мідну копальню в Харківській області, вартість якої оцінюється в суму півтора мільйона доларів.

     За цими позовами стоїть Конрад Ренкас, Голова співтовариства кресовяків (поляків, чиї пращури жили в Західній Україні). Ренкас запевняє, що в усіх позивачів збереглися усі необхідні документи й вони мають твердий намір повернути втрачене.

     У кожного з поляків, які підготували документи до судів, свої наміри: хтось планує отримати повну компенсацію, а хтось хоче повернути землю.

     Всього підготовлено 1600 позовів. Таку можливість організації відкрило завершення дії мораторію на повернення торгівлі земель в Україні з 1 лютого 2017 року та знаттям Єврокомісією обмежень на володіння земель в іноземних країнах.

     Також варто зазначити, що словами польського посла Яна Пекло, Польща планує прийняти участь у переговорах про Україну. Політик певен, повністю вирішити та завершити конфлікт на сході України без втручання сусідніх держав – нереально.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео