Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія звинувачує ЗСУ в мінометних обстрілах російських територій

Росія звинувачує ЗСУ в мінометних обстрілах російських територій
190069 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У прес-службі слідчого комітету Росії прозвучали обвинувачення українським військовим в їх причетності до мінометних обстрілів у 2014 році.
     Разом з тим, російські слідчі назвали конкретні імена українських командирів, які, на їх думку, займались організацією мінометних обстрілів по російським територіям, а саме Андрій Грищенко та Валерій Ісмаїлов. Слідчі заявляють, що обстріли здійснювались з артилерійських установок та систем залпового вогню, окрім того, працював корегувальник. Як вважають російські експерти, дії ЗСУ при обстрілах територій Росії дуже схожі до терористичних, так як здійснювались повторні удари у переповнених людьми місцях.
     Наразі, на місці обстрілів у 2014 році проведено 140 експертиз та опитано більше 1000 свідків. Українським військовим готується обвинувачення у замаху на життя правоохоронців та вбивстві.
     Нещодавно, вже лунали обвинувачувані заяви в адрес українських військових від слідчого комітету РФ. На початку листопада Росією було відкрито кримінальні справи проти 4 українських командирів, - Андрія Соколова, Віталія Якубова, Михайла Прокопіва та Владислава Клочкова.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео