Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія зухвало видобуває український газ з Одеського родовища

Росія зухвало видобуває український газ з Одеського родовища
54417 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Незаконним способом Росія щомісяця викрадає із Чорного моря 2 млн кубометрів газу, що належить Україні. Викачка газу здійснюється із окупованої Росією видобувної платформи «вишки Бойка».
     На сьогоднішній день, із родовища «вишки Бойка» Росія викачала 3 млрд кубометрів газу. Варто зауважити, що всього в окупованому родовищі знаходиться 22 млрд кубометрів. Видобувна платформа знаходиться на відстані 80 км до Одеси та 200 км до Криму. Охороняється платформа «вишки Бойка» російським військовим кораблем, що перешкоджає українській стороні зблизитись з власною видобувною платформою. Такі дії з боку Росії зухвало порушують міжнародне право та можуть прирівнюватись до збройної агресії.
     Ігор Кабаненко, який займає посаду заступника Міністра оборони, констатує даний факт видобутку українського газу як захоплення Чорного моря і наголошує, що родовище знаходиться на материковому шельфі.
     Припинити незаконне видобування газу Україна планує за допомогою міжнародного арбітражу. На думку української сторони, це єдиний мирний спосіб повернути викрадене. Проте, немає жодних гарантій, що розгляд даної справи на міжнародному рівні не відбудеться тоді, коли родовище цілком спустіє.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео