Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна стала на крок ближче до безвізового режиму із Європою

Україна стала на крок ближче до безвізового режиму із Європою
217289 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Інституції Євросоюзу змогли домовитись про механізм надання українцям безвізового режиму. Погоджений документ вже надіслано до Європарламенту та очікує розгляду профільним комітетом.
     Нещодавно, процес надання Україні безвізового режиму почав гальмуватись через відсутність спільного рішення щодо механізму безвізу у інституціях Євросоюзу. Однак, вчора стало відомо, що під час перемовин довгоочікуваної домовленості все ж вдалось досягти. Узгодження створеного механізму затягнулось до півночі, після чого було затверджено спеціальним комітетом при Євросоюзі.
     На черзі, розгляд відповідних документів Європарламентом у Брюсселі, після чого, за втішними прогнозами, наступного тижня може відбутись голосування, яке і визначить долю безвізового режиму для України.
     Досі залишається загадкою, який ж компроміс між Україної та ЄС послугував пришвидшенням домовленості щодо механізму безвізового режиму.
     Разом з тим, днем раніше, єврокомісар Йоганнес Гас звернувся до країн ЄС, які пригальмовують надання безвізу Україні з закликом виконувати власні обіцянки. Гас додав, що йдучи таким шляхом, Євросоюз втратить набуту довіру до себе та політичні важелі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео