Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Найімовірніша дата безвізового режиму для України – 17 березня 2017 року

Найімовірніша дата безвізового режиму для України – 17 березня 2017 року
81553 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Сьогодні Європейський Парламент остаточно виніс рішення про механізм призупинки безвізу. Ця процедура входить до складу основних умов для лібералізації безвізового режиму для України. Таке рішення надає країнам Євросоюзу право у кризовий момент зупинити безвіз для будь-якої країни.
     До того ж щорічно Єврокомісія буду змушена докладати Європарламенту та Раді ЄС про дотримання усіх умов для безвізу третіми країнами. У разі виникнення міграційної кризи Європейський Союз автоматично призупиняє безвіз для конкретної країни терміном на 9 місяців. Якщо ситуація не зміниться, то заборона на в'їзд продовжиться ще на такий же термін.

     Опісля процедури призупинення безвізового режиму рішення перейде на голосування у першому читанні до Європейського парламенту. Після чого його має затвердити Європейська Рада. За даними ЄС, цей законопроект буде винесений на пленарне засідання 18 січня. Проте, як запевняють українські експерти, остаточне рішення припаде на кінець місяця. Спеціалісти запевняють, усі бюрократичні процедури будуть завершені не раніше кінця лютого 2017 року. Однак офіційно законопроект набуде чинності близько 17 березня наступного року. За словами експертів, такі рішення фактично вступають у силу на 21-й день публікації в офіційному віснику Європейського Союзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео