Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Питання безвізового режиму для українців перенесено на квітень

Питання безвізового режиму для українців перенесено на квітень
108708 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Під час останнього у 2016 році саміті лідерів ЄС, питання щодо надання українцям безвізового режиму було перенесено на 3 квітня наступного року.
     15 грудня у Брюсселі відбувся останній у поточному році саміт лідерів Європейського Союзу. Ключовими темами саміту було надання безвізового режиму Україні і Грузії, а також вихід із ЄС Великобританії.
     Варто відмітити, що Єврокомісія констатувала виконання Україною усіх необхідних для отримання безвізового режиму умов ще у грудні 2015 року. На початку цього року відповідний проект було затверджено комітетами Європарламенту, а вже у листопаді Радою ЄС. Розгляд питання щодо надання безвізового режиму Грузії відбудеться 2 лютого.
     Дещо раніше, відбулась телефонна розмова Петра Порошенка та Дональда Туска, який очолює Європейську Раду. В ході розмови, Туск пообіцяв посприяти якнайшвидшому наданні безвізового режиму Україні. Разом з тим, Петро Порошенко відмітив необхідність у продовженні санкцій стосовно Росії, посилаючись на невиконання Мінських домовленостей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео