Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Підписи проти вироку Сенцову

Підписи проти вироку Сенцову
135878 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Організація «Конгрес інтелігенції» написала відкритий лист і оприлюднила його на своєму сайті. Нагадаємо, що раніше схоже звернення вже публікувалося вищезгаданими членами. Серед підписів відомі актори та творчі діячі: Лія Ахеджакова, Григорій Пасько, Віктор Шендерович, Зоя Свєтова та інші.

     У листі члени організації просять помилувати Олега Сєнцова, якого російський суд засудив по сфабрикованій справі за статтею обвинувачення у терористичних діях, на 20 років перебування у колонії суворого режиму в надтяжких і нелюдських умовах. За словами митців, помилування буде розцінено як акт милосердя та бажання миру в країні.

     З подібним прохання до Президента Росії Володимира Путіна раніше вже звернулися члени російського ПЕН-клубу.

     Нагадаємо, у травні 2014 року український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими спецслужбами та вивезений на територію Росії. Культурному діячеві приписали статтю Кримінального Кодексу РФ про організацію терактів в анексованому Криму. Через рік Північно-Кавказький окружний військовий суд у місті Ростов-на-Дону виніс вирок, у якому засудив режисера до 20 років ув'язнення.

     Із рішенням суду Олег Сенцов не погодився. Правозахисна організація «Меморіал» в Україні визнала російського в'язня – політичним.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео