Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія агресивно порушує Будапештський меморандум

Росія агресивно порушує Будапештський меморандум
244486 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Таку думку висловила посол США в Україні Міла Йованович. Вона зазначила, що Сполучені Штати Америки та Великобританія цілком дотримуються меморандуму. Країни поважають цілісність України та не вторгаються на її територію.

     Таке положення виникло в 1994 році, коли України зобов'язалася добровільно знищити ядерну зброю. Основна ціль договору – гарантія безпеки країні, яка вдалася до такого рішення. Меморандум підписали США, Великобританія та Росія з Україною. У разі виникнення питань у цій сфері держави-учасниці договору мають зібратися разом і обговорити усе. Така ситуація сталася в березні 2014 року, проте представники Росії на зібранні не з'явилися. За словами пані Йованович, таке положення ще раз підкреслює, що Кремль порушує взяті на себе зобов'язання.

     Посол підкреслила, що в Україні протягом всієї її незалежності точиться гібридна війна з Росією. Весь цей час, каже Міла Йованович, Кремль всіляко підриває впевненість країни, застосовуючи активну пропаганду.

     Наостанок представниця США запевнила, що у Конгресі її держави майже усі виступають за підтримку України. Таку ж позицію тримають й самі американці.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео