Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ангела Меркель пообіцяла зробити все, аби України отримали безвізовий режим

Ангела Меркель пообіцяла зробити все, аби України отримали безвізовий режим
217366 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Розмова канцлера з українським Президентом відбулася днями по телефону. Ангела Меркель виявила стурбованість посиленням обстрілів на Донбасі. Петро Порошенко у свою чергу наголосив на недотриманні Мінських домовленостей Росією та зривом обміну військовополоненими. Меркель пообіцяла, що підніме ці питання на сесіях ЄС, а також прискорить безвіз для українців. По телефону чиновники також обговорили співпрацю в енергетичній сфері.

     За словами старшого наукового співробітника Інституту євроатлантичного співробітництва в Києві Андреаса Умланда, для України вигідно, якщо канцлером залишиться Ангела Меркель. Це допоможе країні зберегти інтерес до себе та забезпечити собі стабільність і пришвидшити старт безвізового режиму.

     Дипломат Богдан Яременко має іншу домку. Він вважає, що при будь-яких обставинах безвіз до Києва прийде нескоро. За його словами, постійна зміна дати прийняття даного питання має змусити замислитися владу та остаточно зрозуміти, що єврочиновники роблять усе, аби не приймати цього рішення на користь України.

     Проте, як каже дипломат, здаватися не можна у жодному разі. Перемогти наша країна може лише завдяки своїй наполегливості та силі волі. У ліпшому випадку, каже пан Яременко, слід очікувати прийнята рішення після виборів президента у Франції, так якщо до влади прийде не проукраїнський керівник, то безвізу нам бачити не скоро.

     Нагадаємо, ЄС вкотре перенесла засідання по безвізовому режиму для України на невідомий термін.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео