Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Росія та Туреччина об’єднались задля припинення конфлікту в Сирії

Росія та Туреччина об’єднались задля припинення конфлікту в Сирії
163067 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Вище керівництво Туреччини та Росії ухвалили спільний план припинення вогню на території Сирії. Найближчим часом з підписаною угодою зможуть ознайомитись усі учасники конфлікту.
     Наразі відомо, що ухвалений документ поширюватиметься на усій території Сирії, де зараз відбуваються військові дії. Першочергово, усім сторонам конфлікту, окрім терористичних організацій, буде запропоновано підтримати перемир'я. За умови досягнення режиму тиші відбудуться вирішальні переговори у Казахстані, на яких будуть представлені можливі варіанти політичного врегулювання конфлікту. Гарантами під час зустрічі у Казахстані виступатимуть саме Туреччина та Росія.
     Окрім того, нещодавно стало відомо про стягнення військової техніки Туреччиною до кордону із Сирією. Зі слів президента Туреччини Ердогана, бронетранспортери та далекобійна техніка на сирійському кордоні передуватиме запланованому захопленню столиці «Ісламської держави».
     Військові дії у Сирії розпочались у 2012 році. З вересня 2015 року на території Сирії триває військова операція Російської Федерації. Влітку 2016 року сирійський кордон перетнули турецькі війська з метою припинити правління Асада.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео