Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сергій Кислиця взяв участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН

Сергій Кислиця взяв участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН
136044 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, перебуваючи в Нью-Йорку, взяв участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН з питання запобігання конфліктам та сталого миру. У засіданні під головуванням Міністра закордонних справ Швеції М.Валлстрьом вперше взяв участь новопризначений Генеральний секретар ООН А.Гутерреш.

     Делегація України підтримала представлене Генсекретарем бачення шляхів підвищення його взаємодії з РБ ООН у питаннях підтримання міжнародного миру та безпеки, висловивши переконання, що нове керівництво Секретаріату Організації послідовно відстоюватиме Принципи Статуту ООН та займатиме більш активну позицію в питаннях попередження та розв'язання конфліктів.

     Україна висловила жаль, що через понад сім десятків років з часу підписання Статуту ООН мир не став безпечнішим, а деякі з держав-підписантів нині довільно тлумачать положення цього документа, коли їм це зручно. Україна продовжує дотримуватися безкомпромісної позиції, що міжнародне право є одним для всіх членів ООН.

     Заступник Міністра привернув увагу до конфлікту в Сирії, який, перебуваючи на порядку денному Ради Безпеки ООН, так і не отримав розв'язання через накладення одним й тим самим постійним членом РБ «вето» шість разів поспіль.

     Повідомляє Міністерство закордонних справ України

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео