Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Молдовський Президент Ігор Додон заявив, що планує будувати дружні відносини з Україною

Молдовський Президент Ігор Додон заявив, що планує будувати дружні відносини з Україною
136057 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Днями пан Додон прибув на переговори з російський президентом Володимиром Путіним. Він зазначив, що ані він, ані інші представники влади в його країні не планують офіційно визнавати Кримський півострів територією РФ. За словами Додона, в прерогативі наразі стоїть вибудовування хороших відносин із Україною. До того ж, як зазначив очільник Молдови, перед Молдовою стоїть гостре питання – вирішення проблеми із Придністров'ям.

     Нагадаємо, якийсь час до цього пан Додон заявляв, що може найближчим часом анулювати угоду з Європейським Союзом. Як доказ, з резиденції керманича зняли прапор ЄС. Натомість Ігор Додон пообіцяв налагодити стосунки з Росією та відмінити заборону російських телеканалів.

     Не до вподоби молдовському керманичу й вступ до лав НАТО. По цій причині був звільнений з посади міністра оборони країни Анатолій Шаралу, який всіляко сприяв відносинам Молдови з Альянсом.

     Опонентам Додона така ситуація лише на руку. Ліберальна партія планує провести Референдум з ціллю відставки нинішнього Президента. За словами лідера партії Міхая Гімпу, Ігор Додон дозволив собі привітати з перемогою так званого президента Придністров'я, що означає фактичне визнання цієї території незалежної. За його словами, саме це і стало поштовхом для питання про відставку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео