Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Ємені бої біля стратегічного об’єкту забрали життя понад 60 осіб

У Ємені бої біля стратегічного об’єкту забрали життя понад 60 осіб
244770 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Транспортний коридор – Баб-ель-Мандебської протоки, яка знаходиться між Червоним морем та Індійський океаном, – стала ареною запеклого протистояння між повстанцями та проурядовими силами Ємена. Керівництво Єгипту вирішило, що повстанці становлять чималу загрозу для їхньої національної безпеки, тож вирішило збільшити свої військові сили у боротьбі з ворогом.

     Медики та органи безпеки AFP повідомляють, що серед бійців уряду загинуло близько 14 людей, а серед бойовиків-хуситів кількість загиблих перевищує 50 чоловік.

     В Адміністрації Президента Єгипту заявили, що присутність їхньої військової сили зростатиме у Ємені, проте на яку кількість військових достовірно невідомо. Єгипет витупає у цій операції на боці Саудівської Аравії. За словами представників влади країни, таким чином вони намагаються відстояти арабську та єгипетську нацбезпеку.

     Нагадаємо, військове протистояння у Ємені розпочалося у вересні 2014 року. Наразі країну розділили шиїти-хусити, на боці яких виступає Іран, терористи «Аль-Каїди» та адміністрація Хаді. У конфлікті приймають участь представники коаліції арабських країн на чолі з Саудівською Аравією, які воюють із повстанцями-хуситами та військові з боку екс-президента Алі Абдулли Салеха.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео