Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Політв’язня Литвинова відправили відбувати покарання в Магадан

Політв’язня Литвинова відправили відбувати покарання в Магадан
190479 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українця Сергія Литвинова етапували із Ростовської області на північ. Цю інформацію підтвердили у колонії, де український політв'язень відбував покарання раніше.

Литвинова було затримано у серпні 2014 року із звинувачуваннями у декількох жорстоких вбивствах та ґвалтуваннях мешканців Луганської області у складі батальйону «Дніпро». Більше року звинувачуваний перебував у слідчому ізоляторі доки кримінальну справу не закрили через відсутність доказової бази. У вигляді компенсації за незаконне утримування під вартою та безпідставне обвинувачування українець отримав тисячу рублів.

Одразу після закриття кримінальної справи, російські слідчі пред'явили Литвинову нове обвинувачування. Після піврічного утримування під вартою, у квітні 2016 року відбувся вирішальний судовий процес стосовно українця. Тоді Литвинова визнали винним у здійсненні розбою на Луганщині і присудили покарання у вигляді 8,5 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Варто відмітити, що від початку російської агресії на території України у в'язницях Росії з сфабрикованими справами опинились понад 50 українців. Окрім того, для багатьох політв'язнів було застосовано величезні тюремні терміни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео