Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Раді Європейського Союзу планують розглянути ескалацію на сході України

В Раді Європейського Союзу планують розглянути ескалацію на сході України
244890 ПЕРЕГЛЯДІВ

6 лютого в Брюсселі Рада ЄС з іноземних питань розглядатиме виконання Мінських домовленостей і з'ясовуватиме причину загострення ситуації в Авдіївці.

За словами анонімного європейського джерела, ЄС не в захваті від тривалих обстрілів на сході України й планує негайно вирішити ці питання.

Як відомо, паралельно Рада планує розглянути хід українських реформ, адже вони напряму пов'язані з розвитком подій на Донбасі. За словами єврочиновника, який вирішив залишитися анонімним, ескалація гальмує розвиток реформ.

Також він зазначив, що Європа активно спілкується з Росією, намагаючись змусити країну натиснути на бойовиків, аби ті виконали Мінські домовленості.

Днями Президент Євроради Дональд Туск виступив із заявою, що ЄС також турбує гуманітарна ситуація в Авдіївці, яка через постійні обстріли стала критичною. Він підкреслив, що ці події все більше підкреслюють агресію РФ й доводять, що Кремль не збирається виконувати своїх обіцянок щодо України.

Дональд Туск певен, що стрілянину потрібно негайно зупинити, і тут має зіграти чи не першу роль Росія. За словами Туска, офіційний Кремль повинен використати усі свої важелі впливу, аби припини ріст агресії та насильства на сході України. Наостанок Президент Ради Європи додав, що Росія також повинна посприяти безперешкодному доступу до територій, на яких ведуться бої, представникам ОБСЄ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео