Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європейський Союз стурбований репресіями на переслідуванням людей у Криму

Європейський Союз стурбований репресіями на переслідуванням людей у Криму
27351 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейський Союз стурбований репресіями на переслідуванням людей у Криму

Рада ЄС висловила занепокоєння ситуацією, яка склалася на півострову щодо прав людей, а також підкреслила зростаючу напруженість на Донеччині. Єврочиновники погодили ініціативи щодо вищезгаданих подій в ООН. Ця інформація надійшла від представництва Європейського Союзу в Україні.

Кілька днів потому євродипломати затвердили висновки стосовно своїх пріоритетів роботи з прав людини ООН. Європейський Союз підтвердив свою готовність активно працювати над цими проблемами та добиватися врегулювання ситуації на сході України й захищати права українців і кримських татар на півострові.

Також єврочиновники підкреслили, що не мають намірів визнавати окупацію Криму російською владою. Європейський Союз допомагатиме Україні шукати вихід із наболілої ситуації та відстоювати свої права у питаннях щодо Криму та Донбасу у Раді Організації Об'єднаних Націй із прав людини і Генасамблеї ООН.

Насамкінець європейські чиновники зазначили, що на сході Україні й надалі має здійснюватися моніторинг конфліктної ситуації, аби бачити усі порушення та мати можливість захищати права населення. ЄС закликав окупантів надавати можливість місії ООН спостерігати за усіма подіями у вищезгаданих регіонах.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що питання Донеччини та Криму лідируватимуть на порядку денному у ході зустрічей ООН. На засіданнях будуть обговорюватися варіанти рішень українських проблем.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео