Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Туреччина висловилась стосовно анексії Криму

Туреччина висловилась стосовно анексії Криму
109073 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство іноземних справ Турції зробило серйозну заяву стосовно триріччя окупації українського півострову. За словами відомства, вчинок Росії трирічної давності – це ніщо інше, як жорстке порушення міжнародних норм і правил, яке не можна залишати безкарним.

Також турецькі дипломати зазначили, що не визнають референдуму, який провела РФ у Криму. Теж вони підкреслили, що цілком і повністю на боці України й визнають її територіальну цілісність і суверенітет. За словами турецької влади, Анкара й надалі слідкуватиме за подіями на півострові та всіляко сприятиме захисту прав етнічних татар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що латвійський Президент Даля Грібаускайте також підтримав Україну у боротьбі за її цілісність. Теж він підкреслив, що Крим належить лише Україні і рано чи пізно він знову повернеться до її складу.

Нагадаємо, весною 2014 року Росія вторглася на територію Криму та анексувала його. Згодом окупанти провели так званий референдум, після чого оголосили, що більшість кримчан за приєднання до РФ. Через кілька днів Кремль оголосив про підписання договору, за яким півострів приєднувався до його складу. ВРУ заявили про тимчасову окупацію півострову та призвали світову спільноту прийняти заходи щодо російських дій. Більшість країн світу не визнають анексію легальною та застосовують проти РФ санкційний пакет.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео