Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Над відносинами української та угорської влади нависла «чорна хмара»

Над відносинами української та угорської влади нависла «чорна хмара»
27484 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство закордонних справ України хоче у себе бачити угорського посла. За словами прес-служби відомства, ця термінова зустріч викликана останньою заявою угорського віце-прем'єр-міністра Жолта Шем'єна.

Мовляв, він пропагує угорську меншість створити свою автономію у країнах-сусідах. У зовнішньополітичному відомстві вкрай здивовані та занепокоєнні такими лозунгами представника угорської верхівки. Зі слів прес-секретаря міністерства Мар'яна Беца, у МЗСі мають надію, що ці призиви не є офіційною версією сусідньої країни. Мовляв, саме позицію у цьому питанні мають намір з'ясувати в українському відомстві.

Нагадаємо, схожі закиди стосовно захисту прав угорців в Україна та заклик створити автономію угорської меншості за кордоном уже неодноразово звучала з уст представників угорської влади. За словами лідера Меджлісу кримських татар Мустафи Джемільова, такі лозунги нічого хорошого під собою не мають. На його думку, вони нагадують пропаганду «Русского мира», яка обернулася для України страшними наслідками. Пан Джемільов зауважив, якщо Кремлю вдасться втілити свій план по загарбанню України у життя, то Угорщина зволікати не стане – й відтяпає собі Закарпаття.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео