Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нові затримання у Мінську

Нові затримання у Мінську
136349 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Білорусії Олександр Лукашенко розгорнув серію арештів. До рук правоохоронців потрапляють усі, хто їм здається підозрілим. Цього разу під приціл мінської міліції потрапила українська журналістка Христина Бердянських. Цю інформацію вона оприлюднила на своїй сторінці у соцмережі.

На момент арешту вона перебувала на вулиці Фабициуса разом із 13 родичами затриманих, які принесли їм передачі. Раптом, каже Бердянських, приїхав синій бус, з якого вийшли правоохоронці. Вони записали дані людей і повідомили, що ті мусять проїхати з ними до відділку, оскільки надійшло повідомлення про злочин.

Журналістка переконує, що вона має акредитацію та офіційно працює в Мінську. Проте на цей факт міліціянти не відреагували. Натомість її та ще 13 людей привезли до Московського РОВД.

За даними Комітету держбезпеки Білорусії, наряд міліції затримав представників «Білого легіону» та «Молодого фронту», які мали при собі атрибутику батальйону «Азов».

Раніше повідомлялося, що білоруський очільник повідомив про арешт диверсантів, які готували збройні провокації. Після цього в країні почалися масові затримання.

За словами політичних експертів, Лукашенко налякався маршу «безробітних» і можливого сценарію «Майдану». Тепер він хоче приструнити населення арештами, граючись із їхніми страхами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео