Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна допоможе Польщі з електроенергією

186714 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна допоможе Польщі побороти енергетичну кризу — продаватиме електроенергію за вартістю 7,5 євроцента за 1 кВт/год. Таке рішення прийняла Національна комісія з врегулювання енергетики та комунальних послуг.

Згідно з постановою Національної комісії з врегулювання енергетики та комунальних послуг, головний оператор ринку електроенергії України “Енергоринок” має встановити ціну на електроенергію, яку Польща отримує від України, на рівні 7,5 євроцента за 1 кВт/год.

Двома днями раніше оператори енергосистем обох країн уклали домовленість про обсяги аварійного надання електроенергії Польщі. За цією домовленістю, максимальний розмір такої допомоги може складати 235 МВт.

В “Укренерго” вже заявили про свою готовність забезпечити безперервне та надійне транспортування електроенергії до сусідньої країни.

Проблема з електроенергією, з якою стикнулася Польща, пов’язана передусім з аномально спекотною погодою у країні, через яку обсяги використання цього ресурсу стали надмірними та спричинили дефіцит.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео