Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна та Молдова розширюватимуть співпрацю

133666 ПЕРЕГЛЯДІВ

Офіційні представники України та Молдови обговорили можливість більш плідної співпраці, вигідної обом країнам. З цією метою зустрілися голова уряду Молдови Валеріу Стрелець та посол України у Молдові Іван Гнатишин.

Під час офіційної зустрічі представники України і Молдови посол Іван Гнатишин та премєр-міністр Молдови Валеріу Стрелець обговорили подальшу двохсторонню співпрацю обох країн і пріорітетні напрямки таких стосунків держав. Стрелець та Гнатишин погодилися на можливості інтенсифікації двостороннього політичного діалогу, висловили сподівання на поглиблення торгівельно-економічної взаємодії, яка може відбутися найближчим часом.

Крім цих питань, під час офіційної зустрічі представники України і Молдови приділили особливу увагу питанню завершення процесу демаркації кордону між двома державами. Актуальним буде і питання про врегулювання Придністровської проблеми.

За результатами 2014 року, за обсягами товарообігу з Молдовою Україна посідає четверте місце. У минулому році Росія була попереду України за цим показником. У поточному році співпраця обіцяє стати більш активною.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео