Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна за будь-яких умов увійде до зони вільної торгівлі з ЄС

187193 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вступ України до зони європейської вільної торгівлі зараз вже не є проблемою — угода про її запровадження набуде чинності вже з січня. Про це говорили Арсеній Яценюк та Ангела Меркель.

Під час перемовин Арсенія Яценюка та очільника Німеччини Ангели Меркель, які відбулися на бізнес-форумі у Берліні, політикb обох країн на офіційному рівні підтвердили дані, згідно з якими вже скоро стане чинною угода, що дозволить зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом. У день форуму був названий період набуття сили цією угодою — січень-2016.

Під час обговорення цього питання Меркель та Яценюком було наголошено, що навіть заперечення Росії проти приєднання України до зони вільної торгівлі не може стати на заваді її підписанню. Представники російської влади, зокрема, погрожували заборонити імпорт українських продуктів у випадку, якщо Україна дасть згоду на це давно заплановане рішення.

Обговорюючи це питання, український прем’єр-міністр сказав, що Росія не зможе накласти вето на двосторонні стосунки України та Євросоюзу, оскільки угода жодним чином не стосується відносин України та Росії. Ангела Меркель, зі свого боку, пообіцяла віднайти можливість порозуміння з Росією у питанні домовленостей з Україною.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео