Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європейський газ - гідна альтернатива російському

80524 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна відтепер використовуватиме газ з Європи — “Нафтогаз України” підписав відповідний контракт, таку інформацію подала прес-служба газової компанії. Загалом за умовами контракту “Нафтогаз” планував закупівлю 1,7 мільярда кубометрів газу.

Українська газова компанія “Нафтогаз України” підписала контракт на закупівлю блакитного палива з Європи. За домовленістю Україна загалом планує закупити 1,7 мільярда кубометрів газу. Вартість палива складатиме від 188 доларів за тисячу кубометрів.

Як повідомляють у прес-службі компанії “Нафтогаз України”, після проведених тендерів було вирішено придбати газ з Європи вартістю 188-211 доларів за 1 тисячу кубічних метрів.

Ці закупівлі відбудуться у рамках отриманого Україною кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку.

Ще раніше Арсеній Яценюк оголосив, що вже з самого початку 2016 року Україна повністю відмовилася від газу з Росії. Прем’єр повідомив також, що у сховищах держави вже достатньо газу для того щоб без проблем пройти зимовий період. Як звітують, вже зараз у сховищах накопичили на 2,3 мільярда більше газу, ніж було минулого року — загальний обсяг палива складає 13 мільярдів кубометрів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео