Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна активізує експорт у Грузію

134275 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експортні поставки з боку України по відношенню до Грузії найближчим часом збільшаться. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства за результатами переговорів його очільника Олексія Павленка з його грузинським колегою.

Український міністр аграрної політики Олексій Павленко провів плідні переговори з колегою з Грузії Отаром Даніелія. За результатами цих перемовин сторони зробили висновок, що експорт з України до Грузії у цьому році значно збільшиться. Зокрема, під час зустрічі говорили про те, що за 11 місяців минулого року торгові відносини між державами були дуже активними: товарооборот між двома країнами сягнув 230 мільйонів доларів. При цьому Україна значно більше експортувала, ніж імпортувала. Більше того, 2015 рік виявився набагато більш плідним у порівнянні з 2014.

Серед товарів, які Україна планує продовжувати продавати Грузії і надалі — соняшникова олія, харчові продукти тваринного походження, тютюнові вироби. Що стосується імпорту з Грузії, для України найбільш цікавими є мінеральна вода, вино, спирт.

За співпрацю двох країн відповідальна Спільна українсько-грузинська комісія, яка займається питаннями двостороннього економічного співробітництва. Існує також двостороння Робоча група, відповідальна за співпрацю у питаннях агропромислового сектора.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео