Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Посіпаки ІДІЛу напали на конвой НАТО у Кабулі

Посіпаки ІДІЛу напали на конвой НАТО у Кабулі
54729 ПЕРЕГЛЯДІВ

3 травня 2017 року у серці афганської столиці неподалік від американського посольства прогримів потужний вибух. У його центрі був конвой північноатлантичного Альянсу. Восьмеро бійців НАТО загинуло, близько 30 отримало чисельні травми, повідомляють іноземні ЗМІ.

Вже згодом стало відомо, що за вибухом стоять терористи Ісламської Держави. В Інтернеті вони виклали відео, в якому повідомили, що саме вони вчинили цей напад. Мовляв, їхній смертник проїжджав повз натівських автівок на своїй вантажівці, начиненій доверху вибухівкою. Він натиснув пристрій і пролунав вибух.
Офіційна влада країни підтверджує інцидент, однак спростовує інформацію стосовно загиблих. За їхніми даними, у нападі загинули виключні мирні люди, поранення отримало троє американських військових. Серед техніки постраждали дві бронетранспортні машини. Однак їхні ушкодження були незначними, автівки самотужки доїхали до військової бази.
Нагадаємо, місія «Рішуча підтримка», на яку стався напад, розгорнула свою діяльність на території Афганістану у 2015 році. Вони прийшли на заміну Міжнародній силі з підтримки безпеки. На відміну від своїх колег нова місія не приймає участь у бойових операціях, а лише консультує місцеві сили безпеки.
Тиждень тому терористи «Талібану» оголосили в країні наступ на присутні в Афганістані іноземні сили. Додамо, наразі в країні присутні 13 тисяч представників «Рішучої місії».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео