Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ОБСЄ зробили перерву

ОБСЄ зробили перерву
163903 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місія ОБСЄ вирішила тимчасово скасувати усі патрулювання на сході України у зоні бойових дій. Таке рішення вони прийняли після трагічної загибелі свого спостерігача, який підірвався у патрульній автівці на підконтрольній території бойовиками.

Таку інформацію озвучив замкерівник місії Александер Хуг.
Він зазначив, що після інциденту усі спостерігачі повернулися на бази. Наступного дня прийнято рішення тимчасово патрулювання скасувати. Також пан Хуг пообіцяв, що у вівторок певна кількість спостерігачів усе ж буде допущена до роботи. Проте до цього місії планує розібратися у причинах трагедії та з’ясувати усі обставини, аби подібного більше не повторювалося.
Проте Александер Хуг підкреслив, що спостереження території місія все ж не припиняє. На 12 локаціях вони продовжують стежити за порядком і безпекою через камери відеоспостереження.
Нагадаємо, 23 квітня 2017 року у селі Пришиб на міні підірвалася патрульна машина зі спостерігачами ОБСЄ. В результаті підриву один патрульний загинув на місці, ще двоє – потрапили до шпиталю.
Керівник Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов обвинуватив у трагедії офіційну Москву та бойовиків так званих ЛНР/ДНР. Натомість сторона противника повідомила, що подія сталася через диверсії українських військових.
Наостанок ватажки ОРДЛО виступили із заявою, що не бажають, аби озброєні миротворчі міжнародні сили прибували для встановлення порядку на Донеччину.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео