Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Головний опозиціонер Путіна не матиме права висуватися на пост очільника РФ

Головний опозиціонер Путіна не матиме права висуватися на пост очільника РФ
109288 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кіровський обласний суд позбавив Олексія Навального права приймати участь у президентській гонці РФ у 2018 році. За рішенням суддів, підсудний отримав цілком законний умовний термін за справою про розтрату близько 16 млн рублів підприємства «Кіровлес».

За версією слідства, Олексій Навальний діяв заодно зі спільником підприємцем Петром Офіцеровим. Мовляв, вони спеціально збували лісову продукцію компанії за невигідними тарифами.
В результаті судді визнали Навального винним і присудили йому п’ять років умовного терміну. Окрім цього суд постановив силоміць доправити Навального до зали суду. Мовляв, той свідомо ігнорував засідання.
Проте правозахисники опозиціонера не збираються примирятися з таким вироком і вже найближчим часом збираються подати відповідне клопотання про скасування цього рішення у Євросуді з прав людини.
Захист певен, Навальний має право претендувати на пост президента РФ, навіть за наявності двох умовних судимостей. Опозиціонер також не сидітиме, склавши руки. Він планує звернутися до Конституційного суду, аби з’ясувати усі нюанси закону, яким Кіровський обласний суд керувався при винесенні вироку.
Додамо, перед цим Навальному присудили умовний термін за розтрату коштів компанії «Ів Роше». Усі обвинувачення підсудний вважає політичним переслідуванням і називає їх наклепом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео