Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Макрон стане наступним Президентом п’ятої республіки

Макрон стане наступним Президентом п’ятої республіки
163853 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Французькій Республіці остаточно оголосили результати голосування на президентських перегонах. Еммануель Макрон отримав беззаперечну перемогу з величезним відривом від своєї суперниці Марін Ле Пен. За першого претендента проголосувало 66, 1% виборців, у той час, як за його опонентку – всього 33,9%. Такі дані оприлюднили у Міністерстві внутрішніх справ Франції.

За Макрона свої голоси віддали близько 21 мільйони громадян Франції. За Ле Пен – близько 11 мільйонів французів.
На вибори, за даними відомства, прийшло близько 36 мільйонів людей з 48, а це складає майже 75% явки виборців. Як відомо, близько 12% бюлетенів були зіпсованими.
На свою посаду Еммануель Макрон офіційно вступить уже 14 травня цього року.
Після оголошення результатів голосування на північному сході Франції розгорнулися мітинги, повідомляє місцева поліція. Мітингарі кидали пляшками у представників правоохоронних органів. У результаті сутичок поліція заарештувала близько 114 людей.
Як відомо, акції відбулися у Парижі, Ліоні, Пуатьє, Стразбурзі та Монпельє.
Нагадаємо, Еммануеля Макрона експерти вважають найлояльнішим кандидатом на пост Президента Франції для України. Він неодноразово виступав із критичними заявами щодо російської політики та казав, що не збирається зближатися з Кремлем. Макрон заявляв, що планує вести тверду позиції щодо РФ і добиватиметься виконання нею Мінських угод.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео