Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Введення смертної кари покладе край відносинам між Турцією та ЄС

Введення смертної кари покладе край відносинам між Турцією та ЄС
27429 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейський Союз вважає неприпустимим введення смертної кари як найвищої міри покарання у Туреччині. Таку думку висловив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

На йому думку, такі зміни у турецькому законодавстві сприятимуть повному розриву будь-яких відносин між організацією та країною. Європолітик назвав таке рішення «червоною межею», яку в жодному разі не можна перетинати. Якщо це станеться й турецька влада насмілиться перетнути цей край, то переговори про вступ до ЄС відразу будуть скасовані, підкреслив Жан-Клод Юнкер.
Окрім цього, Союз припинить й фінансову підтримку Туреччини, направлену на низку реформ, серед яких і суддівська. Мовляв, для чого фінансувати навчання суддів, якщо усі вони ув’язненні, акцентував голова Єврокомісії.
Як тільки усі вимоги для фінвиплат будуть надані, кошти відразу почнуть поступати. Нагадаємо, Європейський Союз за період з 2014 до 2020 років планує надати Туреччині близько 4,5 мільярдів євро. Наразі країна уже отримала суму у розмірі понад 167 мільйонів євро.
Також додамо, що нещодавно президент Турції Реджеп Ердоган заявив, що планує якнайшвидше підняти питання повернення смертної кари в країну. 16 квітня цього року в Туреччині пройшов референдум, який розширив президентські повноваження й відкрив главі держави нові можливості у керуванні країною.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео