Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МЗС України різко осудила запуск балістичних ракет КНДР

МЗС України різко осудила запуск балістичних ракет КНДР
109345 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зовнішньополітичне відомство України виступило проти чергового запуску ракет середньої дальності КНДР. Таку інформацію оприлюднила на сайті МЗС.

У відомстві вважають, що такі дії грубо порушують міжнародне законодавство та носять зухвалий характер. Мовляв, попри накладений на країну санкційний пакет уряд Кореї все ж не зупиняється у подальшому розвитку ракетної та ядерної програми.
У міністерстві також заявили, що Корея активно спускає чи не останні кошти на розвиток цього проекту, що, у свою чергу, робить й без того ще біднішими громадян країни. На думку МЗС, у КНДР дедалі поширюється дестабілізуюча ситуація з непередбачуваними наслідками.
У відомстві закликають міжнародне співтовариство ще активніше реагувати на провокації Північної Кореї та задіяти проти тамтешнього уряду якомога більше важелів впливу на корейську владу, аби змусити їх поважати міжнародне законодавство та діяти узгоджено і з ним.
Нагадаємо, 21 травня цього року Північна Корея у черговий раз запустила балістичні ракети. За словами військових Південної Кореї, ракети приземлилися неподалік від східного узбережжя країни.
У Радбезі ООН ці дії засудили. Проти корейського уряду країни застосовано низку санкцій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео