Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Британський повітряний простір порушили два російських літака

Британський повітряний простір порушили два російських літака
218666 ПЕРЕГЛЯДІВ

Британська влада відразу відреагувала на подію, як тільки їхні радари зафіксували ворожі об'єкти в своєму небі. Таку інформацію повідомляють британські ЗМІ з посиланням на Міністерство оборони Британії.

Великобританія підняла зі своєї військової бази ВВС винищувачі, аби перехопити непроханих гостей. Подія сталася над шотландським небом. Операція пройшла успішно. Російські літаки, вгледівши реагування Військово-повітряних сил супротивника, одразу розвернулися та повернули у бік РФ.
За словами Міноборони, за останні кілька років врази зросла кількість перехоплень силами північноатлантичного Альянсу літаків Російської Федерації. Причиною такого явища у відомстві вважають високу напруженість у відносинах між РФ і Заходом через військовий конфлікт на сході України.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що литовські винищувачі над своїм простором перехопили розвідувальний літак РФ ІЛ-20 М. 15 травня цього року польський винищувач, який перебував у країні на час місії Альянсу, вилетів у небо, аби перевірити інформацію про порушення литовського простору на Балтійським морем.
Дані швидко підтвердилися. Пілот ворожого судна зрозумів, що його ідентифікували, й одразу повернувся назад. За інформацією литовської розвідки, ІЛ-20 М відключив розпізнавальний пристрій, аби залишатися непоміченим.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео