Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українське питання на саміті G-20

Українське питання на саміті G-20
191580 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 7 липня, розпочинається саміт G-20 в німецькому Гамбурзі. На порядку денному стоїть глобальна торгівля, а також заходи щодо подолання кліматичних змін, міграції, тероризму та потенційних міжнародних загроз. Також світ перебуває в очікуванні зустрічі американського та російського президентів, яка відбудеться вперше в рамках саміту(аналітики порівнюють її з історичною зустріччю Кеннеді з Хрущовим у Відні часів Холодної війни). Головними питаннями, які підніматимуться в розмові, очевидно, буде конфлікт у Сирії, боротьба з міжнародним тероризмом та українська криза.

Варто нагадати, що напередодні саміту Трамп наголосив на тому, щоб Росія припинила дестабілізуючі дії в Україні та зупинила підтримку ворожих режимів, включаючи Сирію та Іран. В свою чергу прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков відхилив цю критику і заявив, що російське керівництво з таким підходом не погоджується. Натомість Пєсков сказав, що в ході особистої зустрічі Путін підніме питання про те, що Україна нібито порушує Мінські мирні домовленості, які закликають до припинення вогню. Важливим є те, яким чином американський президент розставить акценти в особистій зустрічі з Путіним: або він намагатиметься з ним подружитися і, відповідно, уникатиме довгих обговорень української проблеми, російського втручання в американські вибори, або ж буде вирішувати наявні світові проблеми.

Варто сказати, що радники Трампа радять йому бути жорстким з російським президентом та очікують від нього підтвердження прихильності США до України, з чіткою позицією щодо непохитності антиросійських санкцій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео