Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вишеград розраховує на Україну

Вишеград розраховує на Україну
191641 ПЕРЕГЛЯДІВ

Держави, які входять до складу «Вишеградської четвірки», хочуть залучити Україну до своєї бойової групи. Вони мають запропонувати країні чергувати у складі групи, що діятиме в рамках Євросоюзу уже через півтора року.

Це стало відомо у ході зустрічі між керівниками оборонних міністерств «Вишеграду», яка пройшла у польській столиці. Цю ідею оприлюднив міністр зовнішньополітичного відомства Польщі Антоній Міцеревич.
Він заявив, що наразі проходять підготовчі роботи до чергування, що розпочнеться в 2019 році. За його словами, чергування організовуватимуть не лише члени «четвірки», але й інші країни, зокрема, українські збройні сили. Він зауважив, що наразі «ВЧ» розглядає варіант приєднання до процесу України.
Він також додав, що чергування, яке тривало уже півроку в 2016 році, мало успіх, тож вирішили повторити вдалий досвід в 2019 році.
Нагадаємо, «Вишеградська четвірка» побоюється, що після запланованих так званих військових навчань РФ у Білорусії, країна може там залишити свої війська. Також додамо, що у 2004 році Євросоюз створив концепцію бойових груп, через три роки були відпрацьовані одночасно дві групи, до складу яких увійшло півтори тисячі військових, що пройшли піврічну підготовку в цьому складі.
Головна ціль – витривалість та хороша бойова готовність до перекидання за десять днів для виконання військових дій до 120 днів від місяця. Бойова група проводитиме гуманітарні, миротворчі та превентивні спецоперації. Діятимуть ці військові на відстані до шести тисяч кілометрів від Брюсселю.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео