Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поляки виступають проти судової реформи

Поляки виступають проти судової реформи
246369 ПЕРЕГЛЯДІВ

Близько 10 тис поляків вийшло на мітинг у столиці Польщі , аби висловити свій протест проти прийняття судового нововведення, яке пропонує влада. Про це повідомляють польські ЗМІ.

Акцію організували дві палати опозиційної сили. Вони вважають,що запропонована судова реформа носить спірний характер. Прихильники антисудової реформи вийшли на вулиці Варшави, аби висловити своє незадоволення в неділю в середині липня. За даними поліцейських, на мітинг прийшло понад 4 тисячі людей, за словами польської влади, мітингувальників було не менше 10 тисяч.
Окрім Варшави, протести пройшли ще у низці міст, зокрема, у Кракові та Катовіце.
На мітинг люди прийшли з прапорами країни та Євросоюзу, а також із плакатами зі словами «Ганьба». На думку протестувальників, керівник правлячої партії «Право та Справедливість» Ярослав Качинський має диктаторські нахили. За даними провладних ЗМІ, опозиція хоче цими протестами організувати державний переворот.
Понад 30 мітингувальників затримала та доправила у відділок поліція.
Додамо, Сенат країни та нижня палата уряду віддала свої голоси за посилення впливу парламенту на призначення керівників судів. На думку опозиції, ці зміни не принесуть нічого хорошого країні, а зроблять її диктаторською. Найближчого тижня Європейська комісія розглядатиме цю судову реформу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео