Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Іспанії стався кривавий теракт

В Іспанії стався кривавий теракт
191874 ПЕРЕГЛЯДІВ

В іспанському місті Барселона 18 серпня серед білого дня стався теракт. Трагічна подія відбулася на центральному бульварі міста Рамбли. Таку інформацію повідомляють іноземні засоби масової інформації.

Центральна вулиця Рамбли – одна з найпопулярніших вулиць серед туристів. Терористи недарма обрали це місце для вчинення своїх кривавих намірів, впевнені в ЗМІ. Того дня бульваром якраз прогулювалося чимало іноземних відвідувачів, які приїхали до країни, аби насолодитися її культурним спадком. Однак фортуна того дня від багатьох із туристів, що перебували на Рамбли, відвернулася. Іноземці стали мішенню терористів, які після опівдня в’їхали в гурт пішоходів на білій іномарці та понад 500 метрів проїхали без зупинки.

Місцева поліція швидко відреагувала на подію та відразу відкрила вогонь по зловмисниках. Автівки врізалась у кіоск, і двоє з нападників зі зброєю в руках вилетіли з машини та сховалися у місцевій кав’ярні. Вони взяли у заручники відвідувачів кафетерію. Ще двоє зловмисників зникли у невідомому напрямку, залишивши автівки на місці злочину.

Зі зловмисниками, що взяли заручників, поліція розпочала переговори. Ще за двома кинулася оголошувати план-перехоплення. У місті оголосили найвищу готовність усіх правоохоронних органів, у тому числі жандармів і спецслужб.

Згодом терористів ліквідували. У поліції кажуть, що вже відомі імена нападників: Юнес Абуйаакубе, Мусса Укабіре, Саїді Алаа та Мохаммеда Хічамі. Наймовірніше всі вони входили до складу місцевого терористичного угруповування Arran, які часто проводять різні мітинги за відокремлення та незалежність Каталонії від Іспанії.

За останніми даними, кривавий інцидент закінчився трагедією для близько 130 людей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео