Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Теракти поширюються світом

Теракти поширюються світом
191923 ПЕРЕГЛЯДІВ

Черговою країною, яка зіткнулася з кривавим інцидентом, стала Фінляндія. Подія відбулася 18 серпня у фінському містечку Турку. Таку інформацію повідомляє іноземна преса.

18-річний хлопець марокканського походження вибіг на вулицю з ножем і нападав на випадкових перехожих. Під час кривавої різанини постраждало десятеро людей. Двоє з них померли на місці події. Ще восьмеро перебувають у шпиталі. Того ж дня правоохоронні органи кваліфікували цей злочин як теракт.

Наступного дня поліцейські затримали чотирьох марокканців, які ймовірно причетні до цих подій. Нападника, який вчинив різанину,арештували того ж дня.

У поліції стверджують, що нападник спеціально нападав на перехожих. Усі постраждалі – жінки. За даними правоохоронців, зловмисник приїхав до країни ще минулого року. Мовляв, він хотів отримати статус біженця, проте відомства, що приймають такі рішення, не задовольнили його прохання.

Наразі у Фінляндії збільшили заходи з посилання безпекового рівня, особливо в аеропорту та на вокзалах столиці. У країні оголошено траур по загиблим. Рівень терористичної загрози залишили на відмітці 2 з 4.

Згодом влада Фінляндії повідомила, що серед жертв теракту українців немає.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео