Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

США не зможуть більше літати до Ірану

США не зможуть більше літати до Ірану
109795 ПЕРЕГЛЯДІВ

Іранська влада наклала заборону літати до їхньої країни для американських повітряних суден. Відтепер ані військові літаки, ані цивільні не матимуть права порушувати повітряний простір Ірану. Таку новину повідомляють іноземні ЗМІ.

Керівник бази ВВС «Хатам аль-Анбія» Ірану Амір Фарзад Есмаїли сказав, що Сполучені Штати Америки – надто самовпевнена держава із нахабним і зухвалим керівництвом. Мовляв, саме це і стало причиною для того, аби Іран перекрив свій повітряний простір для Америки. За словами генерала Есмаїла, Іран виступає проти американської політики, і доки вона не зміниться, доти буде закритий повітряний простір.

Він також підкреслив, якщо літаки все ж порушать наказ і осміляться перетнути простір, вони отримають попередження протиповітряною обороною Ірану. Проте якщо вони й надалі ігноруватимуть наказ, попередженням не обійдеться, констатував Есмаїл.

Раніше повідомлялося, що інший генерал Ірану Моххамед Бакері різко висловився стосовно вимоги американської верхівки, аби вони звітували стосовно своїх військових кораблів у Персидській затоці. Мовляв, ніхто не заступиться, якщо терористи посягнуть на нафтові платформу країни в затоці.

Наостанок нагадаємо, що іранський суд виніс рішення, яким зобов’язав Америку компенсувати понад 200 млн дол. жертвам хіматак у результаті ірано-іракської війни у 80-х роках.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео