Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ірак постав проти Курдистану

Ірак постав проти Курдистану
82454 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верхівка іракської держави дала 72 години Курдистану, аби ті віддали Іраку керування на усіма пропускними пунктами на кордоні та управління аеропортами. Таку новину повідомляють іноземні Засоби масової інформації.

Три доби й ані години більше – такий ультиматум висунув Багдад курдській верхівці. За їхніми словами, якщо останні не захочуть піти їм на зустріч і передати керування вищезгаданими пунктами, то через обумовлений термін Ірак закриє свій повітряний простір для міжнародних авіаційних рейсів із Курдистану й до нього.

Цю позицію повідомив іракський прем’єр-міністр Гейдар аль-Абаді. Він також зазначив, що окрім прикордонних пунктів, вони теж вимагають отримати управління над КПП на кордоні країни з Турцією та Іраном.

Наприкінці вересня бойовики провели референдум, на якому прийняли рішення від’єднатися від Іраку та створити нову державу – Курдистан. За даними цього голосування, 76% людей, що брали у ньому участь, підтримали ідею самопроголошення окремої держави.

Уряд Іраку звернувся до сепаратистів із вимогою відвести свої війська у райони, що контролюють курди. У свою чергу турецька влада теж швидко відреагувала на події та почала посилювати свої кордони на Південному-Сході своєю армією.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео