Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Меркель звернулася до України

Меркель звернулася до України
137423 ПЕРЕГЛЯДІВ

Німецька канцлера Ангела Меркель просить українську влади продовжити дію особливого статусу Донеччини. Таку новину повідомила віце-спікер ВРУ Оксана Сироїд на своїй сторінці в соцмережі.

За її словами, від імені канцлерки телефонували до Сироїд з цим проханням. Окрім Меркель за продовження статусу окупованих регіонів також віддали свої голоси й інші міжнародні союзники. Як відомо, дія закону підходить до завершення, й уже 18 жовтня перестає діяти.

Крім цього, пані віце-спікер зазначила, що цього разу прохання про продовження закону не містило в собі жодних погроз чи вимог, як то було кілька років тому. Аргументи, які наводились для продовження статусу, були обґрунтованими та толерантними, запевняє Сироїд. Проте, на її думку, вони малопереконливі. Мовляв, акцент був на тому, що збереження статусу поліпшить переговорний процес із РФ, яка постійно наголошує на тому, що українська сторона не виконує політичні пункти Мінських угод.

За даними віце-спікера, у 2014 році парламент під президентським тиском був змушений приймати рішення стосовно статусу проблемних регіонів у закритому режимі. Чи буде ситуація схожа цього року по завершенню дії законів, невідомо.

Теги: єс, меркель, україна

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео