Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Україна і В’єтнам домовились про розширення співпраці в економічній сфері

​Україна і В’єтнам домовились про розширення співпраці в економічній сфері
82528 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора, 10 жовтня, відбулось Пленарне засідання українсько-в’єтнамської Міжурядової комісії з питань торгово-економічного та науково-технічного співробітництва.

Товарообіг між Україною та В’єтнамом протягом останніх двох років стабільно зростає. За результатами 2016 року В'єтнам став одним із найбільших торговельних партнерів України серед країн Азії та Тихоокеанського регіону. Згідно інформації Державної служби статистики України, за підсумками 7 місяців 2017 року товарообіг між Україною та В’єтнамом склав $242,9 млн (зростання на рівні 17,6% порівнянно із аналогічним періодом минулого року). Обсяг експорту склав $48,6 млн і збільшився на 14,5%.

За словами Першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова, “Україна та В’єтнам мають чудові перспективи більш динамічного розвитку торговельно-економічних відносин. Згідно з дослідженнями, проведеними у рамках написання Експортної стратегії України, В’єтнам входить на сьогодні до переліку країн, з якими Україна недоторговує. Це стосується зокрема продукції агросектору. Сьогоднішні домовленості нададуть додаткового імпульсу аби надолужити втрачене і вже найближчим часом вийти на якісно новий рівень взаємовигідної співпраці.”

Україна зацікавлена у розвитку співпраці із В’єтнамом, особливо що стосується надання Україні дозволу на експорт продукції рослинного походження на ринок В’єтнаму. Україна також прагне поглибити співпрацю щодо виробництва продукції машинобудування, співпрацю в енергетичній сфері, а саме в проектах модернізації, реконструкції та будівництва нових електроенергетичних станцій на території В’єтнаму.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео